Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Rädsla – kärlek

2019-03-16—04-03

 

En höst var jag livrädd för saker som låg utanför min kontroll. Så en lördag deltog jag på en föreläsning/meditation om medkänsla. Satt på en vanlig stol och mediterade, efter ett tag kände jag hur min rädsla började luckras upp av den vilande kärlekskänsla jag upplevde. Min utställning handlar om känslospannet Rädsla – Kärlek.

Dagligdags formger och säljer jag stickade kläder i och till mode – och konsthantverksbutiker och har gjort det i 20 år. Jag har också en egen butik på Söder där jag träffar kunder med sina olika behov.

Jag har längtat efter att ge tröjorna på butikshyllorna liv.

Så förutom att gå in i mig själv och känna på rädslans olika stadier så har jag de senaste åren experimenterat med olika skulpturala limtekniker och att maskinsticka tröjor med koppartråd för att göra dem styva och formbara.

I en kastrull på spisen i mitt kök har jag färgat alla tröjor. Att kunna sänka ner en tröja i taget i färgbadet samtidigt som tankarna finns i rädslan – kärlekskänslan, gjorde det möjligt att skapa ett känsloavtryck på varje tröja.

Kärleken är mycket svårare att beskriva. I skrivande stund är det 3 månader kvar till vernissage. Just nu är kärleken en liten tröja stelnad i guld, men vi får väl se…

Pernilla Svenre är verksam I Stockholm. Hon har en MFA i textil från Konstfack 1991 och har haft ett flertal utställningar och modevisningar sedan dess.