Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

BIOTOPER – Matilda Kästel

…maskiner som kan hångla, avgjutningar av organ och kroppsdelar, verktyg att riva i sår med…

Vernissage lördag 24 augusti kl 11–16.

 

I en biotop trivs en viss typ växtlighet eller en särskild form av djurliv. Där är förutsättningarna rätt. Vilken biotop som passar beror naturligtvis på djuret eller växten.

Som människa och konsthantverkare passar man också in i en viss omgivning, i en viss biotop. Och förändras man krävs det nya.

Inte minst när kroppen ligger till grund för skapandet – ett format som ständigt ändras, utvecklas och bryts ned.

”Jag är min egen biotop. Ur mig kom en ny människa, och nu känner jag mig som Gud. Placerad i ett sammanhang, i historien. Det är som om jag förstår tiden bättre, och min plats i den. Och konstigt nog, i naturen.”

Det är skulpturalt glas med detaljer i metall. Det är avgjutningar av den egna kroppen. Det är blåsta och gjutna objekt som väver ett eget ekosystem av liv, kropp och natur.

”En skulptural trädgård med verk som associerar till livets betingelser, kretslopp och cykler. Och var det placerar mig som människa.”

 

​Matilda Kästel är medlem i Konsthantverkarna sedan 2014. Hon har utbildat sig vid Glasskolan i Kosta, Danmarks Designskola på Bornholm för glas och keramik och Konstfack i Stockholm. Hon har ställt ut i Sverige och utomlands och är bl a representerad vid Statens Konstråd, Glasmuseet i Ebeltoft. Matilda är också medlem i det kvinnoseparatistiska glaskollektivet BOOM!